A síelők egyik kedvence - Hochkar



 

 

Alsó-Ausztria legdélebbi pontján járunk, ahol az osztrákok leghóbiztosabb hegyét találjuk, a Hochkart.  A nyugat-keleti irányba húzódó hegység hosszúsága mintegy 15km, melynek a legmagasabb pontja 1808 méter.

 

 

A hegységre vezető alpesi út mára már ingyenes. A csúcsra egy rendkívül meredek egysávos műút vezet fel, amire már nem biztos, hogy autóval is fel lehet menni, hiszen veszélyes és szűk. Így ha autóval nem is, de gyalog, vagy bringával feljuthatunk.

 

 

A hegyen összesen 19 km hosszú síterep található, nem csoda hát, hogy emberek ezreit csábítja ide télen. Szerencsére gondoltak a nyáron érkező turistákra is, éppen ezért 2015-ben egy 360°-os panorámájú skywalk kitekintő pontot építettek az egyik csúcs tetejére.

 

 

 

Legérdekesebb része a kilátónak a két kiálló sziklára épített, és acélsodronnyal kifeszített függőhíd.

 

 

 

 

 

 

 

Rendkívül sok panorámafotóval ábrázolják a panoráma számottevő hegységeit, mint pl. a Grobglockner-t, a maga 3798 méteres magasságával.

 

 

A kilátóval szembeni kitekintő pontra is érdemes felmenni, hiszen innen is jó képeket lehet csinálni, amihez segítségül szolgál ez a kis design elem.

 

 

 

 

 

 



2019-06-28  -  Mészáros András





Cimkék:



Túra adatok:

Helység: Hochkar kilátó
Nehézség: 3
Magasság: 1780 m
Menetidő: 2 óra

      GPX térképfájl letöltése