A Csömöri Ősláp Park



Csömörön járunk, ahol a Csömör-patak által felduzzasztott tavat nézzük meg, majd pedig az őslápot körbevevő ösvényt járjuk be.

Általában az ember, ha hall a Pesti településről, Csömörről, nem az izgatottság lesz az, ami leginkább jellemezni fogja, hiszen nem is tudja, hogy külterületét milyen természeti értékek határozzák meg. 

A települést először nézzük meg föntről, ugyanis a vízműves dombon van egy épített kilátópont is, ahol jól rálátni a településre. A kitekintő ponton lévő panorámafotók jól szemléltetik az egyes látványosságokat, érdekességeket, mint pl. az Ősláp, ahová mi is tartani fogunk.

 

 

 

 

Kellemes kikapcsolódást nyújt a Csömöri-tó, amely a Csömör-patak felduzzasztásával vált ilyen terjedelmessé.

 

 

 

 

Csömöri ősláp


Majd a tovább lépő Csömör-patak eléri a közel 1 km-re fekvő őslápost, amelyet turistautak hosszú kilométerei hálóznak be.

 

 

 

Az ősláp kezdetét a gázló jelöli, amelyen egy érdekes híd ível át.

 

 

 

A lápos egy igen bozótos területen fekszik, amit igen nehéz bejárni, egyes részei le is vannak zárva, hogy védjék a természetet. 

 

 

 

 

 

 

A turistautak nem csak a bakancsos túrázók, de a kerékpárosok számára is kellemes élényt adnak. Ugyan szintemelkedés nincs az útban, de az akácos szekérutak mindig mosolyt csalnak az ember arcára.

 

 

 

 

 

 

 



2019-06-19  -  Mészáros András





Cimkék: