Felfedezés és pihenés - Empúries



Spanyolország régészeti helyénél, Empuriesben járunk, melynek a partján egy csodás strand húzódik, érdekes természeti képződményekkel.

 

 

Empúries, Katalóniában található, mely egy régészeti város, spanyol nevén Ampurias. A kutatások azt támasztják alá, hogy az időszámításunk előtti 6. században görögök éltek itt, melynek akkor neve, Eμπόριον (Emporion), ami kereskedő piacot jelent.

Később ibériai telepesen jöttek a szigetre, akiket majd a rómaiak váltottak le, majd pedig a hispán hódítók. Ennek megfelelően az itt lévő hatalmas régészeti hely rendkívűl gazdag a leletekben.

 

 

 

Sajnos mi nem tudtunk bemenni, hiszen éppen felújítás zajlott a területen.

 

 

Mivel a régészeti hely egy hatalmas strand mellett húzódik, rengeteg potenciális látogatója lehet ennek a területnek is, illetve akit kimondottan a tanulási vágya hozza ide, annak látogatás után mi sem esne jobban, mint egy ilyen kellemes parton való fürdés, pihenés.

 

 

Vannak sokan, akik ugyan szemügyre veszik a régészeti helyet, de a vad part erős csábításának nem biztos, hogy ellen tudnak állni, és inkább élvezik a kellemes tenger hűsítő vizét.

 

 

 

A víz tökéletes, és egy kisebb lagúnán keresztül be is tudunk sétálni a sziklás részekhez, hogy aztán onnan megcsodálhassuk a tengert, és immáron a partot is. 

 

 

 

 

 

A tengerpart menti zöldövezet igen kellemes kikapcsolódást tud nyújtani, pláne úgy, hogy a tövében ilyen érdekes természeti képződmények vannak.

 

 

 

 

 

 



2019-07-09  -  Mészáros András