Botanikus kert nem létezik ennél szebb helyen



Spanyolország északi részén, a Barcelonától 70 km-es távolságra lévő Blanes-ben járunk, ahol az érdekes Járdin Botanic Marimutra botanikus kertet nézzük meg, amely a vad part hatalmas sziklaszirtjeire épült. Ezt a város szokták a vad part déli kapujának hívni.

 

 

Blanes hatalmas kikötőjéből is láthatjuk, hogy nem kevesebb a lakosa, mint 40 000 fő. Természeresen rengeteg lehetőségünk van itt is elütni az időt, de ami máshol nincs, itt pedig van, az a Járdin Botanic Marimutra botanikus kert.

 

 

A botanikus kert elég jól kiépített, és egy magadott szisztéma szerint járhatjuk körbe, amihez segítségül egy kis térképet is kapunk.

 

 

Annyira híres ez a botanikus kert, hogy a messzebb lévő varosokban is sokszor emlegetik a nevét és terjesztik népszerűségét.

 

 

 

 

Egyáltalán nem mondhatni kicsinek a botanikus kertet, annyira nem, hogy akár 1 napot is eltölthetünk itt. De valakinek még ennyi sem elég. 

 

 

 

Természetesen lehetettlen felsorolni az itt lévő érdekes fajok neveit

 

 

Ami a legimpozánsabb, hogy a kert ösvénye kivezet minket a sziklák szirtjére, ahol a mély öböl, a vad part, és a végtelen tenger panorámája elvarázsolja az embert.

 

 

 

 

 

Érdemes hát erre szánnunk egy napot, amiből legalább 1 óra csak a tenger vad partjainak a részletes pásztázása.

 

 

 

 

 



2019-07-09  -  Mészáros András





Cimkék: