Az e-Schwalbe lehet beelőzte a nagyokat



Új elektromos motorok megjelenésekor nagy multigyártókra gondolunk, valami innovativ, futurisztikus köntösben. Mindenki meglepetésére, mégis egy régi Schwalbe tűnik fel a semmiből, és intő fülest tol a nagyoknak. Nem túl gyakori ebben a szegmesben még az elektromos motorkerékpár, de a német elektromos robogókat gyártó cég, a Govecs, megvette a Simson Schwalbe jogát, és az elfeledés széléről hozta már vissza a típust, igaz elektromos szívvel.

                    

Amint a képeken is látszik, a fékek megkapták az ABS-t, a primer hajtás pedig szíjjas meghajtású lett. A motor Bosch Litium-ion akkumlátorokat kapott, amivel elvileg 170 km is megtehető. Jelenleg 4KW-os, és egy 6 KW-os teljesítményű motorral kaphatjuk, mellyel már el is érhetjük a 100km/h-s sebességet. Természetesen a 6KW-os teljesítmény már A1-es motoros jogosítvány meglétére kötelez, de ha belegondolunk a 4KW-os teljesítmény is egy bőduletesen nagy szám, a régi Simson Schwalbe 2.1 lóerejéhez képest.

 

 

Amivel nem vagyok kibékülve az az ára, amely 5000 euró környékén alakul. Ha jóidnulatúan számolok, akkor is 1.5 millió forint, amiért már lehet motort is kapni, a köznyelven szólva. Mindenesetre kíváncsian várom, hányan fogják megvásárolni ennyi pénzért.

 

 



2016-11-27  -  Mészáros András





Cimkék: