A sziget, ahol a gazdagságra találsz



Mallorca, Ibizával és a kisebb szigeteivel együtt a Baleári szigetcsoporthoz tartoznak, amelyek az anyaországtól, Spanyolországtól keletre találhatóak.

 

 

A szigeten járva valóban gazdagnak érezheti magát az ember, ha nem is anyagilag, de élményekben mindenképpen, ami nagyban hozzájárul a lelki gazdagságunhoz is. A sziget keleti részétől a déli fokig, a Salinas-i világítótoronyig jutunk, ahol Jobbnál jobb helyeket, izgalmasabbnál izgalmasabb öblöket, strandokat, településeket, világítótornyokat láttunk, bármerre is tértünk be.

 

Porto Cristo volt az első megállónk, amely egy csodás kikötőváros, egy fantasztikus stranddal.

 

 

 

Porto Cristo-n találhatjuk a sziget szenzációját, a Sárkány barlangját (Cuaves de Drach), ahol a cseppkövekben gazdag barlangjáratában terül el a Velence tengere (Mar de Venecia) barlang tó. A barlang egy nagy termében, -Amely jó rálátással bír a tóra.- pedig egy komolyzenei koncertet hallgathatunk végig, amit a tavon evező kivilágított bárkákból adnak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezután Porto Colom-hoz mentünk, ahol megnéztük magát a települést, illetve a félszigetszerű nyúlványában a világítótornyot, és az előttünk álló hatalmas öblöt.

 

 

 

 

 

 

 

 

A Cala Sa Nau öböl volt a következő állomás, ahol az izgalmas strand mellett, a messzebb lévő vadregényes sziklaszirtekre is kisétálhattunk, ahonnan Pazar kilátásunk volt a tengerre és az általa mosott sziklákra, olyan élénk színekkel, mint a mesében.

 

 

 

 

 

Majd elnéztünk a közelben lévő Cala Ferrera egyik strandjára is, a Cala Serenára, ami egy szűk, de annál izgalmasabb öbölben van.

 

 

Délebbre, de még mindig a keleti régióban, a pazar Cala d’Or-hoz érkeztünk el, ahol csodaszép öblös partok mellett a település fényűző részét is láthattuk.

 

 

 

A nap végére pedig a csodálatos, és vadregényes déli fokát látogattuk meg a szigetnek, ahol a Far del Cap Salines világítótorony is található. Ez az alacsony szirtes part így a lemenő nap fényében valóban bearanyoza a panorámát.

 

 

 

 



2019-02-19  -  Mészáros András





Cimkék: