Gaja-völgyi Mikulás teljesítménytúra


Dec
03
2016 December 03    Bodajk, Petőfi S. utca. 39. (Bodajki Mozi)

Mikulás és krampuszai a Gaja völgyben!
A Gaja-völgy mindig tartogat meglepetéseket, most éppen a Mikulás jár majd arra krampuszaival, hogy megajándékozza az arra járó túrázókat, hiszen második alkalommal rendezi meg a Gaja-völgy Egyesület a Gaja-völgyi Mikulástúráját az immár fogalommá váló meseszép völgyben.

A klasszikus szurdoktúra egy családi séta jellegű, gyerekekkel is teljesíthető túrácskát és egy nagyobb, Fehérvárcsurgói kastélyig tartó távot tartogat december 3-án a résztvevőknek. A táj a csupasz fák ellenére is nagyon szép és változatos lesz, a csobogó patak – majd ha fagy – csilingelő jégcsapokat varázsol a kisebb zuhatagok köré.
Az útvonal érinti a Gaja-tájcentrumot az újonnan átadott Károlyi kilátóval, a látványos Alba-Regia forrást, a szépen felújított Fehérvárcsurgói Károlyi-kastélyt és annak parkját, a víztározót a Bársony István Emlékházat, a hírhedt vaskeresztet a csodás panorámával és az Ádám-Éva fa maradványait.

Játszóház és csere-bere!
A túra végén a gyerekeket játszóházzal várjuk, ahol lehetőség lesz kisebb, kézzel készített karácsonyi ajándék készítésére, a nagyobbak a Bodajki helyi termékekkel és műremekekkel ismerkedhetnek meg, termelőink, művészeink jóvoltából.

Hozhatod magaddal megunt játékodat!
Az idei évtől útjára indítjuk a "játék csere-bere" lehetőségét is, ahol a gyerekeink megunt, nem szeretett - de jó minőségű!!! - játékait lehetne elcserélni akár játékra, akár könyvre, bármi másra. A túra előtt megunt játékodat, leteheted egy asztalra, ahonnan a túra végén választhatsz egy másikat.

HELYSZÍN – RAJT ÉS CÉL HELYE és IDŐPONTJA
Fejér megye | 8053 Bodajk, Petőfi S. u. 39. | Bodajki Mozi
Indítás: 07:00 órától.2016. DECEMBER. 03.

 

Via: http://www.gajavolgy.hu/