Most föntről láthatod Ausztria legszebb tavát



 

Rengeteg érdekes, és izgalmas dolgog ad okot arra, hogy kirándulóhelyként a Worthi tavat válasszuk. Elmehetünk hajókázni, strandolhatunk, kerékpározhatunk, túrázhatunk, remek éttermekben, bárokban, és csodaszép parkokban élvezhetjük a napsütést és a jó levegőt, de mind közül egy sem übereli a tó madártávlati panorámáját, amit a déli hegyre épített kilátóról láthatunk.

 

 

 

A kilátót egy 850 méter magas hegyre építették, egy csodálatos fenyőerdő közepére. A tetejére a 11 eurós belépő ellenében tudunk feljutni. Elég kulturált ez a komplexum, még egy hatalmas étterme is van. 

 

 

 

 

A kilátó közepébe egy csúzdát is építettek, amiben 4 euróért csúszhatunk le.

 

 

A kilátó tetejére akár lifttel is feljuthatunk, de aki mozgóképes, az mindenképp a lépcsőn menjek fel, hiszen ahogy egyre magasabbra érünk, úgy tárul elénk a környék, és a messzi távol egyre nagyobb panorámája.

 

 

 

Jól kidolgozott panorámafotókkal festik elénk a látkép érdekes részeit és neveit.

 

 

A kilátó teljes magassága 100 méter, köszönhető a kilátó 2013 júniusi rekonstrukciójának, amely igy közel kétszer olyan magas lett, mint amilyen 1968-2012-ig volt, 54m. Az első kilátó 1950-ben épült ide, de az még csak 22 méter magas volt.

 

 

 

A kilátó tetejére feléve 360 fokos panorámánk van. A tó apró részletei órákra képesek magával ragadni az embert.

 

 

 

 

 

Innen kivételes a panoráma a Maria Wörthi-félszigetre, és a Schlangeninsel-szigetre is.

 

 

 

Egyszerűen ez a fenyőerdő is gyönyörű, ami a parkolót, a játszóteret, illetve a kilátót is körbeveszi.

 

 

 

Innen látni a Gerlitzen csúcsot, de még a Turracher Höhe-t is.

 

 

Ha átmegyünk a déli oldalra, láthatjuk Keutschacher See tavat, illetve a messzeségben lévő szlovén Alpokat, amelynek a hátterében ott van Szlovénia legnagyobb hegysége is, a 2863 méter magas Triglav.

 

 

 

 

 

 

Az ember nagyon nehezen tudja itt hagyni ezt a panorámát, de megkönnyíti a helyzetét az, hogy ha még a csúzdára is jegyet váltott, hiszen igazi adrenalinbomba benne lecsúszni.

 

 

 

A kilátó tetején, és a csúszda végén is fotót készítenek rólunk, amit a földszinten meg is vásárolhatunk néhány euróért. (A csúszdában automatikusan készül fotó, a kilátóban pedig a korlátra telepített kapcsoló segítségével aktiválhatjuk az időzítős kamerát.)  

 

 

A földszinten egy hatalmas üzlet is helyet kapott, ahol mindenféle emléktárgyakat is vásárolhatunk.

 

 



2019-07-02  -  Mészáros András





Cimkék: