Európa legnagyobb törpeállama-Andorra



A Pireneusok keleti részében, a Franciaország és Spanyolország között elterülő Andorrában járunk, amely Európa 6. legkisebb állama.

A Pireneusokról már az általános iskolában is sokat tanultunk, így nevének a hallatára, mindenki csillogó szemekkel, és nagy érdeklődéssel kapja fel a fejét, hiszen azóta nem sokat hallottunk róla. Nem csoda hát, hogy a turisták egyik legkedveltebb környéke ez a vidék.

 

 

 

 

Andorra átlagos tengerszint feletti magassága 1996 méter, amely már önmagában is egy vonzó szám, de ha mellé vesszük azt, hogy szinte teljesen adó és vámmentes, a betegellátás pedig ingyenes, akkor kinek nem jutna eszébe az, hogy ideköltözne.

 

 

A fővárosa Andorra la Vella, melyben található Európa első parlamentje. A 28 tagú parlamentbe a képviselőket 4 évente választják, akik jelölik ki az aktuális miniszterelnököt. Andorra a franciák, és a spanyolok általi védettséget élvezi.

A városban igencsak látványos a gazdaság mértéke. Mindenhol új épületeket, új autókat és motorokat látni. Feltűnő a tisztaság is, illetve a kifogyhatatlan üzletek tárházháza, ahol a minőség igen magas szinten van.

 

 

 

 

A városban gyönyörű hidak emelkednek a La Valira-folyója fölé.

 

 

Érdekesebbnél érdekesebb építmények találhatóak itt, mint pl. a Complex Esportiu Prat del Roure.

 

 

Számos hegységeinek köszönhetően a turistalátványosságok tárháza is kimeríthetetlen.

 

 

 

 

 

 

Annak ellenére, hogy a gazdaság, és a turizmus igen fejlett, egész megfizethető árak vannak, ami azért nagyon kevés helyről mondható el.

 

 



2019-07-09  -  Mészáros András





Cimkék: